Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Kutatás közben... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 26.

Image„Kutatás közben…” - ezzel a címmel rendezett konferenciát a Magyar Pedagógiai Társaság Neveléstörténeti Szakosztálya, valamint az MTA VEAB Alternatív Pedagógiai és Neveléstörténeti Munkabizottsága Székesfehérváron, a Kodolányi János Főiskolán. Az egész napos konferencián a résztvevők témamegkötöttség nélkül mutathatták be aktuális vagy tervezett kutatásaikat.

Tovább...
 
EU-s munkaügyi menedzserek tanácskoznak Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. május 25.

ImageAz EURES-ben, azaz az európai unió által létrehozott állásközvetítő rendszerben dolgozó menedzserek tartanak többnapos konferenciát Székesfehérváron. Hazánk soros elnöksége idején fontos eredmény, hogy Magyarországon és éppen Fehérváron gyűltek össze a szakemberek. A lehetőséget kihasználva, az önkormányzatok támogatásával térségünk kulturális értékeivel is megismerkednek a vendégek.

Tovább...
 
Orbán: Fontos lépés az erős Magyarország felé vezető úton Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2011. május 25.

ImageA magyar kormánynak mindig ki kell állnia a magyar emberek érdekeiért. Ezt tettük a mai napon és ezt fogjuk tenni a jövőben is. - hangsúlyozta Orbán Viktor. A kormányfő kiemelte: ez több volt, mint vásárlás, ez egy nehéz küzdelem volt. Egy év kemény tárgyalássorozat és egyeztetés után sikerült nyélbe ütni a megállapodást. Fontos lépést tettünk az erős Magyarország felé vezető úton, hiszen egy ország sem lehet erős, ha teljesen kiszolgáltatott a teljes energiaellátása - hangsúlyozta.

Tovább...
 
A fürdőzők védelmében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 25.

ImageA Gárdonyi Rendőrkapitányság folyamatosan készül a turisztikai idényre. Az állomány a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezet felkészítésében elsősegélynyújtó, életmentő képzésen vesz részt még a szezon megkezdése előtt. A jelenlegi 101 fős kapitánysági létszámot átszervezéssel 16 fővel növelik a nyári hónapokban, és emellett rendőr-szakközépiskolások, illetve rendőrtiszti főiskolások fognak szolgálatot ellátni a tó környékén a frekventált időszakban.

Tovább...
 
Lemondott Gál Péter Pál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 25.

ImageÚj elnököt választ a Jobbik városi szervezete. - A legutóbbi taggyűlésen lemondott városi elnökségéről Gál Péter Pál. A Jobbik Székesfehérvári Szervezetének eddigi vezetője egyúttal tisztújító taggyűlést hívott össze 2011. május 24-re, ahol nem indul jelöltként.

Tovább...
 
Komposztálási program indul Székesfehérváron és Velencei tó déli partján Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 24.

ImageA székesfehérvári Gaja Környezetvédő Egyesület a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásával komposztálás mintaprojektet indít Székesfehérvár „Vezér utcák” városrészben, illetve Gárdony, Agárd, Dinnyés és Velence településeken. Az egyesület célja, hogy az emberekben tudatosítsa, hogy komposztálással jelentősen csökkenthető a keletkező hulladék mértéke.

Tovább...
 
"Az új magyar alaptörvény nemzetpolitikai szerepe" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 24.

ImageDr. Salamon László országgyűlési képviselő előadást tart az új magyar alaptörvényről Székesfehérváron, a Szent István Művelődési Ház Szent Imre termében. A programra május 27-én, 18 órakor kerül sor a Kereszténydemokrata Néppárt Fejér megyei és Székesfehérvári Városi szervezetének szervezésében. Az est a Barankovics Alapítvány támogatásával valósul meg.

 
Több, mint négymillió forint gyűlt össze a kórháznak Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. május 24.

ImageTöbb ezren voltak a Richter gyógyszergyár „Egészségváros” programján Székesfehérváron. A Városháztéren ingyenes szűrővizsgálatokon és egészségügyi tanácsadáson vehettek részt az érdeklődők. A program minden résztvevője növelte a gyógyszercég által felajánlott kétmillió forintos adomány összegét: a szűrés után járó minden egyes pontért a gyógyszergyár 300 Forintot fizetett a Fejér Megyei Szent György Kórháznak. Szombat estére így 4 millió 122 ezer Forint gyűlt össze.

Tovább...
 
Lázár: Mindenkinek biztosítunk munkalehetőséget Nyomtatás E-mail
Írta: TV2   
2011. május 24.

ImageJelenleg az állam az egyik kezével kifizeti a magas nyugdíjat, de a másik kezével nem tud fizetést adni. Én azt szeretném, ha a kormány megoldaná ezt a problémát; ne nyugdíjat adjon, hanem fizetést biztosítson az emberek számára. - jelentette ki Lázár János a TV2 Napló című műsorában vasárnap. A Fidesz frakcióvezetője a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes nyugdíjának újragondolásáról szóló riportban kijelentette: a kormány arra törekszik, hogy megbecsült középosztálybeli egzisztenciákat teremtsen, normális fizetésekkel.

Tovább...
 
Orbán Viktor nyitotta meg a Megyei Jogú Városok Szövetségének találkozóját Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. május 23.

ImageA hétvégén folytatódott Székesfehérváron a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlése. Az ülésnapot Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta meg, aki köszönetet mondott a megyei jogú városok képviselőinek azért, hogy az elmúlt években megmentették az országot a teljes összeomlástól. A miniszterelnök kiemelte, hogy olyan önkormányzati rendszert kell építeni Magyarországon, ahol világos hatásköri, világos felelősségi és pénzügyi feltételek jönnek létre.

Tovább...
 
Összefogással lehet átalakítani az jelenlegi önkormányzati rendszert Nyomtatás E-mail
Írta: B. G.   
2011. május 23.

ImageA Megyei Jogú Városok Szövetségének kétnapos közgyűlésén egyebek között az önkormányzati rendszer reformját, az adósságrendezés lehetséges módjait, valamint a közösségi közlekedéssel kapcsolatos kérdéseket vitatták meg. Székesfehérvár polgármestere szerint a közgyűlés legfontosabb üzenete az, hogy csak összefogással lehet átalakítani az önkormányzati rendszert.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1561 1562 1563 1564 1565 1566 1567 1568 1569 1570 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17183 - 17193 / 20400